Minden kategória
Vállalati hírek

Kezdőlap> Hírek > Vállalati hírek

500,000 tonna kereslet! Az új akkumulátor-technológia vezérli a termikus transzferanyag-ipar gyors fejlődését

Közzététel ideje: 2023-08-29 Megtekintések: 11

2022 júniusában a Ningde Times kiadta a harmadik generációs CTP - Kirin akkumulátort. A Kirin akkumulátor első cellás nagy felületű hűtési technológiája, a vízhűtés funkciót a cellák közé helyezik úgy, hogy a hőcserélő terület négyszeresére bővüljön, a hőátadó anyag a vízhűtő lemez, a Qilin akkumulátor fontos nyersanyaga, vagy katalizálja a termit Transzfer anyag ipar kereslet, új akkumulátor technológia vagy hajtja a termikus transzfer anyagipar gyors fejlődését.

00

Aluminoterm vezető anyagok alkalmazása

A Thermite átviteli anyagok leegyszerűsítve, alumínium fólia, alumínium szalag.

A hőátadó anyagok gyártása az alumínium-feldolgozó ipar alágazatába tartozik, az alumínium hengerelt anyagok, az upstream az elektrolitikus alumínium, a downstream termékek pedig a hőátadó eszközök, készülékek vagy alkatrészek. A hőtranszfer anyagokat kompozit anyagokra és nem kompozit anyagokra osztják, a kompozit anyagok általában 3 sorozatú alumíniumötvözet, mint mag anyaga, 4 sorozatú vagy más minőségű alumíniumötvözet bevonattal, a háromrétegű kompozit alumíniumötvözet keményforrasztó anyagok megfelelnek a követelményeknek. Könnyű súly, korrózióállóság, jó hővezető képesség, nagy szilárdság, jó alakíthatóság, keményforrasztás, nemesfémek megtakarítása és egyéb átfogó teljesítmény- és többfunkciós követelmények követelményei.

A termit transzfer anyagokat elsősorban autóipari hőcserélőkben, háztartási készülékekben, gépekben és berendezésekben, valamint hőerőművek léghűtő rendszereiben használják. Közülük az autóipari hőcserélők jelentik a fő alkalmazási területet (például a Huafeng Aluminium Industry-t tekintve, annak downstream keresleti szerkezetében 87-ben a szállítás 2019%-ot tett ki), és egy autóban általában több mint 10 hőcserélő található. Az autóipari hőcserélők főként az autóipari klímaberendezéseket, víztartályokat, olajhűtőket, köztes hűtőket és fűtőberendezéseket tartalmazzák.

004

Az új energetikai járművek penetrációja felgyorsítja a hőhordozó anyagok iránti keresletet

Az új energetikai járművek növekvő elterjedtsége és az autók "alumíniumozásának" korszerűsítése a két fő növekedési hajtóerő a termit hajtóműanyagok piacán.

A hatékonyság szempontjából a hőcserélők hőátadó kompozit anyagokkal történő gyártása körülbelül 40%-kal csökkentheti az autóipari hőcserélő rendszerek súlyát, és nagymértékben javítja a hőcsere hatékonyságát.

Maga az új energiajármű hőcserélő rendszere a hagyományos olajjárműhöz képest csaknem megkétszerezte a termit átviteli anyagok mennyiségét, majd figyelembe veszi az új energia akkumulátorok iránti igényt, az elektronikus vezérlőrendszer hőelvezetési és egyéb igényeket, a a termit anyagok jelentősen megnövekednek.

005

Az akkumulátor továbbra is hőt termel a töltési és kisütési folyamatban, a magas hőmérséklet pedig veszélyezteti a biztonságot, az akkumulátor élettartamát és az energiasűrűséget stb., így nagyobb az igény a hőcserére, így a termit átviteli anyagok fogyasztása új termékekhez Az energiahordozók fogyasztása lényegesen magasabb, mint a hagyományos járműveké, és az új elektromos járművek termit hajtóműanyagának fogyasztása körülbelül 20-25 kg, 10-15 kg-mal magasabb, mint a hagyományos járműveké. Thermit hajtóműanyag EV kerékpár fogyasztás 22.5 kg, 2021-ben 6.37 millió új energiajármű-eladás a világon, ami körülbelül 140,000 33 tonnás hőtermelő anyagszükségletnek felel meg. A hazai és globális új energetikai járművek 21-ös 2025%-os és 500,000%-os elterjedtsége szerint a termitanyagok iránti kereslet körülbelül 37 XNUMX tonna, az összetett éves növekedési ráta pedig eléri a XNUMX%-ot.

Óvatosan várható, hogy a globális autóipari termit hajtóművek anyagszükségletének összetett növekedési üteme a 145. ötéves terv során eléri a 4%-ot. Szuperpozíciós energiatárolás, 5G, vasúti tranzit, polgári légkondicionálás mikro-csatorna mező és egyéb hőcserélő mezők, a termit átviteli anyagszükséglet rugalmas tere megduplázódik.

006

Forró kategóriák