Minden kategória
Ipari hírek

Kezdőlap> Hírek > Ipari hírek

1100 h112 alumínium párhuzamos áramlás fejlesztése mikrocsatornás csövekben

Közzététel ideje: 2023-03-10 Megtekintések: 11

① A hűtőközeg történelmi változása

1989-ben aláírták a Montreali Jegyzőkönyvet, az első nemzetközi megállapodást a CFCS használatának korlátozásáról, felgyorsítva az ózon vegyi pusztulástól való védelmének folyamatát. Abban az időben az R22 volt az előnyben részesített helyettesítő, és a legtöbb kereskedelmi légkondicionáló és egyéb elektromos készülék még ma is használatban van. Az R22 tömeges fogyasztása azonban újabb katasztrofális károkat hoz a földön – az üvegházhatást, ezért azt is betiltották: 2003-ban 65%-ra, 2010-ben 35%-ra, 2015-ben 10%-ra csökkentették. , 2020-ban pedig teljesen betiltani (2030-hoz igazítás után)! És használják az R134a, R407C, R410a és más új környezetvédelmi hűtési rendszerekhez, és az első az autók légkondicionáló rendszerében, amely kötelező használatot kapott (EU szabályozás 1996-ban, Kína szabályozása 2002-ben). A nagy nyomású és nagy gázsűrűségű R410a széles körben használatos. Nemcsak kisebb lökettérfogatú kompresszorokat, hanem kisebb átmérőjű csővezetékeket és szelepeket is tud használni. Ezért ez lett a legjobb választás kereskedelmi hűtőközegként a világon. A párhuzamos áramlású mikroáramú elpárologtató és a nagy nyomásálló kondenzátor a legjobb választás otthoni és kereskedelmi klímarendszerekhez.

② A járműklíma átveszi a vezetést a mikrocsatorna korszakába lépésben

A mikrocsatornás hőcserélőt (közismertebb nevén párhuzamos áramlású elpárologtatót és kondenzátort) a Stanford Egyetem két professzora fejlesztette ki először 1981-ben. 1996-ban kezdték kötelezővé használni az R134a hűtőközeggel működő autók légkondicionáló rendszereiben. Jelenleg a világ összes autóklíma rendszere használja ezt a fajta mikrocsatornás hőcserélőt.

③ A háztartási és kereskedelmi klímaberendezések készen állnak a bevezetésre

A mikrocsatornás hőcserélők alkalmazása a háztartási és kereskedelmi klímaberendezésekben jóval későbbre esett. Először is, a japán piac, ahol az R410a a leggyorsabb piac, elkezdte használni a két egységnél kisebb klímaberendezéseket, és fokozatosan áttér a nagy klímaberendezésekre. Eközben kibővíti a klímaberendezések hőcserélő területét, hogy növelje az energiahatékonysági arányt a nagy hatékonyság elérése érdekében. A légkondicionálás hőcserélő területének bővítésének előnyben részesített alkatrésze kétségtelenül az alumínium mikrocsatornás hőcserélő.

A tilalmi időszak közeledtével egyre több itthon és külföldön ismert klímatechnikai vállalat kezdett el minden alumínium mikrocsatornás hőcserélőt kifejleszteni és használni. Az Egyesült Államokban már kilenc évvel ezelőtt elkezdték használni a teljesen alumínium mikrocsatornás hőcserélőket az otthoni klímaberendezéseken. Az Egyesült Államok légkondicionáló iparának "York" repülőgép-hordozója 100%-ban teljesen alumínium mikrocsatornás hőcserélőt használ termékeihez. A japán és dél-koreai klímagyártók, mint például a Sharp, a Samsung stb., évekkel ezelőtt elkezdték a mikrocsatornás hőcserélők kutatását.

Kínában sürgetőbb az otthoni és kereskedelmi klímaberendezések korszerűsítésének felgyorsítása:

Először is, Kína légkondicionálási termelése hosszú évek óta a világ legnagyobb, és az elmúlt években a világ éves klímatermelésének több mint 70 százalékát tette ki. Kína viseli a korlátozások és tilalmak legnagyobb részét.

Másodszor, a kínai otthoni és kereskedelmi légkondicionálási piacon rendkívül kiélezett verseny, a magas réz ára pedig megnehezíti a vállalkozások elviselését, és arra kényszeríti a vállalkozásokat, hogy felgyorsítsák az „alumínium réz helyett” és az új technológia alkalmazásának ütemét. az, hogy megfeleljen a környezetvédelemnek, a hatékonyságnak, az energiatakarékosságnak, és ezzel egyidejűleg jelentősen csökkentse a költségeket, és az alumínium ára csak egy tizenkette a réz árának. A költségcsökkentés fő irányává a párhuzamos áramlási technológia alkalmazása vált.

Harmadszor, az állam egy sor kötelező energiatakarékossági politikát, törvényt és rendeletet, valamint ipari szabványokat vezetett be. És a légkondicionálás az energiamegtakarítás elérése érdekében három fő: az egyik a frekvenciakonverziós vezérlés használata, de a frekvenciaváltó jelentősen növeli a költségeket; A második a hűtőközeg közvetlen cseréje R410a hűtőközeggel a rézcsöves hőcserélőn, de ez magasabb költségekkel jár. Harmadszor, a párhuzamos áramlású mikro-csatornás hőcserélő használata nem csak a környezetvédelemmel, a hatékony energiamegtakarítással összhangban van, és több mint 50%-kal csökkentheti a költségeket. Ezért a mikrocsatorna a legjobb választás és konnektor lett az otthoni és kereskedelmi légkondicionálás korszerűsítéséhez.

图片 1

Forró kategóriák